LOCKDOWN-GAME

Context

Op vrijdag 13 maart in de ochtend vertrok de leiding op leidingsweekend naar de bossen van Namen. Een plek midden in de Ardennen, zonder bereik. Ze hebben geen idee wat er gaande is in de wereld: een pandemie die start. Ze kunnen niet op de hoogte gebracht worden en gedragen zich zonder de maatregelen toe te passen. Iedereen vertrok kerngezond naar het weekend maar niemand kwam ongeschonden terug… Wie van de leiding zorgde ervoor dat COVID-19 de groep klein kreeg? En hoe heeft het virus zich verspreidt onder de leidingsgroep?

Elimineer leiding door raadsels op te lossen en bekijk de vlogs van de leiding om het verloop van het weekend, en dus ook het virus, te achterhalen.

Stuur voor zondag 3 mei het ingevulde sjabloon door naar de instagram pagina @scoutswilsele.

Hoe pak je dit aan?

-Elke dag (behalve ma en di) komen er opdrachten online. De moeilijkheid bepaalt hoeveel credits je er mee kan verdienen.

-Elke dag (behalve ma en di) komt er een raadsel waarmee je 1 of 2 leiding kan elimineren. Deze persoon zorgde er dus NIET voor dat het virus binnenkwam. Met 1 credit kan je een tip kopen als je vastzit met een raadsel.

- Voor 3 credits kan je een filmpje kopen waarbij een leiding meer inzicht geeft in het verloop van het weekend. Je kiest zelf welke leiding je wil horen.

Opmerking!

Het virus verspreidt zich enkel bij aanraking of bij het gebruik van dezelfde voorwerpen. Door bv samen te wandelen of af te wassen, verspreidt het virus zich niet. Normaal is het duidelijk. Toch onduidelijk? Voor 1 credit kan je checken of het virus bij een bepaalde situatie zou overgedragen worden.

Geen Instagram?

Heb je geen Instagram of smartphone, dan kan je toch meespelen met het spel! Hieronder vind je alle instagramposts met de raadsels en opdrachten terug. Opdrachten doorsturen en vlogs aanvragen doe je via mail naar lieselotdequidt@scoutswilsele.be. Succes!

downaload%204_edited_edited.png

DOWNLOAD HIER HET SJABLOON!

RAADSEL A

RAADSEL B