Veelgestelde vragen

Wat houdt de scouts in?

Leden komen wekelijks naar onze zondagnamiddagactiviteit - de 'vergadering' -  om te spelen en zich te amuseren. Daarnaast gaan ze minstens één keer per jaar op weekend en is er voor elke leeftijdsgroep - 'tak' - een kamp in juli. De leden worden op basis van leeftijd opgedeeld in 5 takken:

Kapoenen 6-7 jaar

Kawellen   8-10 jaar

Jojo's         11-13 jaar

Givers        14-16 jaar

Jin              17 jaar

Vergaderingen worden geleid door de leiding en zijn af en toe wel vuil. Slechte kleren in combinatie met het uniform zijn dus belangrijk.

Wat is de prijs van scouting?

Scouting is voor iedereen, dus houden we de kosten bewust zo laag mogelijk. Het inschrijvingsgeld bedraagt 50 euro voor het eerste kind, 45 voor het tweede en 40 vanaf het derde uit eenzelfde gezin. Daarvan gaat 32,90 euro naar de verzekering. De rest gebruiken we voor 4-uurtjes en een beetje materiaal. Een weekend kost 20 tot 25 euro afhankelijk van het vervoersmiddel. Een kamp kost voor de kapoenen en kamelen 110 euro en voor de jojo's en givers 135 euro. De jin betaalt rond de 250 euro voor het buitenlands kamp. Daarnaast doen we soms vergaderingen die een klein extra centje vereisen zoals bowlen of schaatsen. Het uniform kost ook wel wat, maar hier kan altijd een mouw aan worden gepast. 

Voor zij die het financieel moeilijk hebben, voorzien we het verminderd lidgeld. Je kan dit eenvoudig aanvragen bij de inschrijving. Je betaalt dan slechts 10 euro. Voor andere activiteiten of kampen bestaan er nog opties. Laat geld dus geen reden zijn om niet aan scouting te doen. Stuur hier voor een mailtje naar de groepsleiding of leiding naar keuze. We zijn discreet. Bovendien kan je bij veel mutualiteiten geld terugkrijgen voor kampen of lidgeld en is er voor de kampen een fiscaal attest. De papieren van de mutualiteit vul je zelf in en laat je tekenen tijdens de vergaderingen van september/oktober. Het fiscaal attest van de kampen krijg je bij de kampinschrijvingen zelf. 

Welke kleren draag je best voor scouting?

Bij de scouts schrikken we niet terug van een vuil of ruig spelletje. Daarom is het belangrijk om stevige kleding aan te trekken die vuil mag worden. We hebben daarnaast ook een uniform. Dit zorgt er voor dat we herkenbaar zijn en dat we een nog sterkere groep vormen.

Kapoenen en kawellen zijn nog volop aan het groeien. We verplichten hen niet om een scoutshemd aan te doen maar ze komen wel elke zondag in hun rode scouts t-shirt en onze das. Een korte broek maakt het scoutsuniform compleet. Maar in de winter draagt een kapoen/kawel best warme kleren!

 

Jojo’s en givers dragen altijd het volledige scoutsuniform, weer of geen weer. Ze dragen een scoutshemd waar de juiste embleempjes opstaan. Een das en de rode scouts t-shirt kunnen niet ontbreken. Een korte broek of (scouts)rok maakt deel uit van hun scoutsuniform.

Wat doen jullie eigenlijk op kamp?

Elke tak gaat apart op kamp. De kapoenen gaan 7 nachten tussen 1-10 juli, de kawellen 7 nachten tussen 10-20 juli, de jojo's 10 nachten tussen 1-15 juli en de givers 10 nachten tussen 15-30 juli. De Jin kiest zelf wanneer ze op buitenlands kamp gaan. Kapoenen en kawellen slapen in lokalen, jojo's en givers gaan op tentenkamp. 

Scouts Sint-Maarten Wilsele - Jeugdwerk in Leuven

Albert Woutersstraat 28, 3012 Wilsele