SCOUTING OP MAAT

Armoede & Scouting

De  kosten van scouts zijn niet voor elke ouder even makkelijk te dragen. Maar scouts is voor iedereen. Dat toont het jaarthema van 2011:  “ Armoede is een onrecht, maak er een spel van”. Daardoor is Scouting op maat op poten gezet. Dit is een fonds vanuit Scouts en Gidsen Vlaanderen dat tegemoetkomt aan de kosten van scouting voor wie financieel wat minder ademruimte heeft.

Lidgeld op Maat

Wie het financieel moeilijk heeft, kan Lidgeld op maat aanvragen bij ons. Dan betaal je 10 euro lidgeld (na 1 maart: 5 euro), Scouts en Gidsen Vlaanderen springt bij voor het resterende bedrag. Ook voor weekends, kampen en andere activiteiten komt Scouts en Gidsen Vlaanderen ook tussenbeide. Hierbij betaalt Scouts en Gidsen Vlaanderen ⅓, onze groep ⅓ en hoeven jullie zelf maar ⅓ van de kosten bij te leggen. Zo kan iedereen genieten van scouting!

Lidgeld op maat is gepast voor gezinnen in schuldbemiddeling of verbonden aan een OCMW, personen met recht op verhoogde tegemoetkoming en alleenstaande ouders. Maar zeker ook voor leden die alleen wonen en leden die verbonden zijn aan instellingen met een beperkt vrijetijdsbudget.

Indien je dit wenst, kan je een mailtje sturen naar catowouters@scoutswilsele.be of woutdeckers@scoutswilsele.be en helpen we je verder met het geld en de inschrijving. Wij gaan discreet met deze info om. Enkel de contactpersoon en de takleider van het lid zijn op de hoogte.

Als je het moeilijk hebt om een grote kost (zoals een kamp) in één keer te betalen maar je wilt geen gebruik maken van lidgeld op maat. Dan is het mogelijk om te betalen in schijven. Dit kan zowel voor het lidgeld als voor kamp (bv elke maand 10 euro betalen voor kamp en dan moet je in de zomer niet meer betalen). Hiervoor kan je ook bij catowouters@scoutswilsele.be of woutdeckers@scoutswilsele.be terecht.

Uniform op Maat

Leden die lidgeld op maat hebben, krijgen vanaf september korting in Hopper Winkel en de webwinkel als ze hun lidkaart tonen. Hierdoor kan je voor een lagere prijs een uniform kopen. De rode t-shirt die wij verkopen voor de leden, kan je bij ons tweedehands gratis krijgen.

• Hemd                    (60% korting in de Hopper)

• Broek of rok         (50% korting in de Hopper)

• Trui                         (50% korting in de Hopper)

Allemaal mee op kamp

Kampeermateriaal zoals een matje, slaapzak, trekrugzak, gamel.. kan veel geld kosten. Daarom helpen we je dan ook graag met het uitlenen van kampeermateriaal. Wij gaan dan discreet op zoek naar de materialen die je nodig hebt en zo kom je op kamp niets tekort!