NIEUWSOVERZICHT

3012 MERCHANDISE

_________

Het is misschien nog net iets te vroeg om je koffer te beginnen pakken om op kamp te vertrekken maar je kan wel al controleren of je scouts uniform compleet is. Een echte scout draagt een hemd met daaronder een rode 3012 t-shirt, een korte broek en een 3012 das mét schildje. Een 3012-petje maakt het helemaal af! Mis je nog een deel van je uniform? Bestel via onderstaande knop de ontbrekende stukken. Je pakketje zal dan klaarliggen op de bagage drop-off.

Voor de juiste kentekens en embleempjes moet je bij de Hopper zijn. Hier (https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/ik-wil-naar-de-scouts/het-scoutsuniform) kan je nog eens terugvinden welke empleempjes jouw hemd compleet maken.

De bestellingen zijn voorlopig afgesloten. Bij de start van het nieuwe scoutsjaar zal er terug besteld kunnen worden.

IEDEREEN KAN ERBIJ!

_________

Dit is een initiatief van Scouts en Gidsen Vlaanderen, waar ook wij als scouts ons steentje aan willen bijdragen. Iedereen is welkom in onze groep, ongeacht afkomst, interesses, geaardheid of behoeftes. Hoe meer diversiteit binnen een groep, hoe meer we van elkaar kunnen leren. Een uitwisseling van waarden en normen uit andere culturen is ook nog eens leerrijk. We willen graag dat onze groep de realiteit van de samenleving weerspiegelt en daarom willen we meer inzetten op diversiteit binnen onze scouts.

Lid zijn bij een jeugdbeweging zorgt voor een uitgebreid sociaal netwerk en voor een betere integratie. Beide zijn van groot belang voor minderheidsgroepen in onze samenleving. Daarom speelt scouts een belangrijke rol in de ontwikkeling van deze kinderen en jongeren. Zo leer je verschillende vaardigheden zoals samenwerken, inzichten ontwikkelen, conflicten oplossen en compromissen sluiten.

Hieronder vind je een video met het verhaal van Murtada, een vluchteling uit Irak en nu leider bij scouts Linden.

_________

In samenspraak met minister Dalle en het volledige jeugdwerk, heeft Scouts en Gidsen Vlaanderen besloten om alle activiteiten binnen het kader van Scouts en Gidsen Vlaanderen tot zeker 20 april te annuleren. Dit betekent helaas ook dat al onze vergaderingen en evenementen zijn afgelast.

Wat gaan we nu doen? Wij hebben enkele anti-verveel tips tijdens deze periode!

1. De zon doet ons stilletjes aan denken aan de zomerkampen. Droom verder weg met de after-movies van vorige jaren; https://photos.app.goo.gl/fRGGLdmEsHNUu8AY7

2. Stel jezelf net als de leiding kandidaat bij Leuven Helpt en help de mensen in je omgeving die het nu nodig hebben. https://www.leuven.be/corona-helpen

3. Kapoenen en kawellen, houd je mailbox in de gaten! Scouts Wilsele komt naar je thuis...

4. Jojo's, givers en jin, volg het instagram account van onze scouts: @scoutswilsele. Deze week start er een spel met op zondag om 14u een livestream! Stay tuned.

Belangrijke informatie zullen we steeds via mail en Facebook communiceren. Hopelijk is het allemaal snel voorbij!

Stay safe, stay inside

De leiding

KWIZ 'T HÉ

_________

Aartsmoeilijke vragen, ingewikkelde raadsels en spannende rondes; de Jin heeft deze ingrediënten gecombineerd tot een quiz die nog lang in ieders bovenkamer zal nazinderen. Op vrijdag 20 maart verplaatst het zwaartepunt van kennis in Leuven zich naar zaal Pacem en strijden de knapste koppen er in teams van 4-5 personen om de hoofdprijs, maar vooral ook om de eer. De Slimste Mens ter Wereld is er niets bij vergeleken. Natuurlijk is ook de drankbeker onmisbaar, al is het maar om de oververhitte bovenkamers tot ontspanning te dwingen. Vanaf 19u kan je uit de startblokken schieten aan de toog en de eerste vraag wordt gesteld om 20u. Voor de bescheiden prijs van 25 euro kan een groepje van door jou geselecteerde bollebozen deelnemen aan dé kenniswedstrijd van de eeuw. Via onderstaande knop kan je je inschrijven. Zet daarbij je teamnaam, aantal deelnemers en gsm-nummer.

NACHTCONTROLETOCHT

Beste scouts- en wandelliefhebbers,

U was waarschijnlijk al vol spanning op dit bericht aan het wachten maar nu is het eindelijk zover! Vanaf nu kan er ingeschreven worden voor de 27ste editie van onze welbekende Nachtcontroletocht.

De Nachtcontroletocht 2020 van Scouts en VZW Sint-Maarten Wilsele vindt plaats op zaterdag 15 februari in een bosrijk gebied dat we allemaal goed kennen. Naar jaarlijkse gewoonte staat er een 5 à 6 uur durende tocht vol spanning, avontuur, plezier en vertier op het programma. De vertrekuren lopen van 15u tot 20u en de tocht kan gestapt worden in groepjes van min. 4 en max. 8 personen. Kostprijs is 95 euro per groep. Nadien kan er nagepraat, gegeten en gedronken worden op onze warme scoutszolder.

Hoe inschrijven? Stuur een mail naar nachtcontroletocht2020@gmail.com met vermelding van je naam, contactgegevens, groepsnaam, aantal deelnemers en voorkeur voor vertrektijd. Hierna laten we u weten of u tijdig ingeschreven bent. Indien u bij de gelukkigen hoort, krijgt u in die mail ook verdere praktische informatie. De inschrijving is echter pas definitief indien u tijdig het gewenste bedrag hebt overgemaakt. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!

Wij hopen jullie opnieuw massaal te mogen ontvangen op onze 27ste editie!

Hopelijk tot zaterdag 15 februari!

Stevige linker,

Het NCT-Comité

UPDATE: De uitslagen van onze 26e NCT zijn binnen! Hopelijk zijn de laatste pijnen ondertussen uit de beenspieren verdwenen en zitten de fijne herinneringen (terug) stevig in het geheugen. We feliciteren dit jaar onze snelste stappers 'Quo Vadis 1' met hun topprestatie! Ook alle andere groepen zijn bedankt voor hun deelname en verdienen een pluim! Graag tot volgend jaar.

Nr. Groepsnaam - Totaaltijd
1 Quo Vadis 1 - 2:58