NIEUWSOVERZICHT

 

NACHTCONTROLETOCHT

_________

Beste scouts- en wandelliefhebbers, 

U was waarschijnlijk al vol spanning op dit bericht aan het wachten maar nu is het eindelijk zover! Vanaf nu kan er ingeschreven worden voor de 27ste editie van onze welbekende Nachtcontroletocht. 

De Nachtcontroletocht 2020 van Scouts en VZW Sint-Maarten Wilsele vindt plaats op zaterdag 15 februari in een bosrijk gebied dat we allemaal goed kennen. Naar jaarlijkse gewoonte staat er een 5 à 6 uur durende tocht vol spanning, avontuur, plezier en vertier op het programma. De vertrekuren lopen van 15u tot 20u en de tocht kan gestapt worden in groepjes van min. 4 en max. 8 personen. Kostprijs is 95 euro per groep. Nadien kan er nagepraat, gegeten en gedronken worden op onze warme scoutszolder.

Hoe inschrijven? Stuur een mail naar nachtcontroletocht2020@gmail.com met vermelding van je naam, contactgegevens, groepsnaam, aantal deelnemers en voorkeur voor vertrektijd. Hierna laten we u weten of u tijdig ingeschreven bent. Indien u bij de gelukkigen hoort, krijgt u in die mail ook verdere praktische informatie. De inschrijving is echter pas definitief indien u tijdig het gewenste bedrag hebt overgemaakt. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!

 

Wij hopen jullie opnieuw massaal te mogen ontvangen op onze 27ste editie! 

 

Hopelijk tot zaterdag 15 februari!

 

Stevige linker, 

Het NCT-Comité

 

GROEP 1 - 13u00: Jojo’s I

GROEP 2 - 13u15: Jojo's II

GROEP 3 - 13u30: Jojo's III

GROEP 4 - 13u45: Jojo`s IV

GROEP 5 - 14u00: Givers I

GROEP 6 - 14u15: Givers ll

GROEP 7 - 14u30: Givers III

GROEP 8 - 14u45: Jin I

GROEP 9 - 15u00: 

GROEP 10 - 15u15: 

GROEP 11 - 15u30:

GROEP 12 - 15u45:

GROEP 13 - 16u00:

GROEP 14 - 16u15:

GROEP 15 - 16u30:

GROEP 16 - 16u45:

GROEP 17 - 17u00:

GROEP 18 - 17u15:

GROEP 19 - 17u30:

GROEP 20 - 17u45:

GROEP 21 - 18u00:

GROEP 22 - 18u15:

GROEP 23 - 18u30:

GROEP 24 - 18u45:

GROEP 25 - 19u00:

GROEP 26 - 19u15:

GROEP 27 - 19u30:

GROEP 28 - 19u45:

GROEP 29 - 20u00: Leiding I

GROEP 30 - 20u15: Leiding ll

SINT-MAARTENSVIERING

_________

Nu de dagen donker en koud worden is het dringend tijd om de gemoederen te verlichten met ons warme Sint-Maartensvuur. Het recept is ondertussen welbekend: gratis pannenkoeken en chocomelk, fakkeltjes (of lampionnetjes) aansteken en dan op tocht door het dorp. Dan volgt de climax met de verbranding van de draak en genieten we na met enkele kampvuurliedjes en de fotovoorstelling. De Jin serveert ondertussen lekkere hamburgers en aan de bar kan je genieten van een lekkere Keizersberg. Dit alles vindt plaats op zaterdag 9 november op de scoutslokalen. De volledige planning volgt later nog, maar deze voltreffer kan je alvast in de agenda reserveren! 

SCOUTSETENTJE

________

Op zondag 27 oktober verleiden de heerlijke geuren die opstijgen uit de keuken van scouts Wilsele weer jong en oud en laten ze menig maag knorren. Het jaarlijkse scoutsetentje komt er weer aan en ook dit jaar verwennen we jullie met lekkere gerechten in ware brasserie-stijl. Dit jaar pakken we uit met een nieuwe 'signature dish'. Deze werd na uitvoerig testen en proeven 'hemels' bevonden door ons smaakpanel. Misschien wordt dit nieuwe gerecht zelfs populairder dan het koninginnenhapje! Natuurlijk houden we nog vast aan onze klassiekers zoals scampi duivelsaus of kip peperroom! Vanaf 11 u tot 15 u en van 17 u tot 20 u zijn onze deuren geopend om de beste service te verlenen. Schuif dus zeker de voetjes onder tafel en maak er een gezellig familiemoment van op onze warme scoutszolder. 

STARTDAG

________

Beste leden en ouders,

De herinneringen aan de zomerkampen zijn nog zo vers maar we kijken samen al uit naar de start van het nieuwe scoutsjaar! Op zaterdag 21 september trappen we het jaar in gang.

Om 10u verzamelen we op het scoutsterrein in uniform. We doen nog 1 keer luidkeels de jaarkreet van het afgelopen scoutsjaar en zakken dan af naar het Provinciaal domein. (Nieuwe) kapoenen en kawellen carpoolen met de ouders naar Parking 4, Domeinstraat 31, 3010 Kessel-Lo. Jojo’s en givers komen met de fiets. Elk lid krijgt gratis lunch en een 4-uurtje.

Na een dag spelen en overgooien, keren we om 17u terug naar de lokalen. Ook nu willen we vragen aan de ouders om de kapoenen en de kawellen te komen halen aan parking 4. De givers en de jojo’s keren samen met de leiding en hun fiets naar de lokalen.

Iedereen zal wel honger hebben dan. Om 17u30 opent de woudloperskeuken. Vergeet je zeker niet hier in te schrijven als je zin hebt in pens met appelmoes en brood. De deadline om je in te schrijven is zaterdag 14 september. Drinken doe je ten voordele van de jin. Zorg maar dat je dorst hebt!

Dan het moment waar we allemaal naar uitkijken! Om 19u komt iedereen te weten wie de nieuwe leidingsploeg wordt.

Om 20u blikken we terug op de mega leuke kampen met de fotovoorstelling.

Enkele praktische zaken voor de start van het jaar:

Nieuwe leden die zich willen inschrijven, vinden alle informatie onder 'Leden'.

Voor het herinschrijven volg je gewoon de instructies. De groepsleiding zal tijdens de startdag zeker jullie vragen beantwoorden over de inschrijvingen.

T-shirts en sjaaltjes kan je kopen op de startdag maar ook tijdens de eerste 2 vergaderingen of Sint-Maartensviering.

Like zeker en vast onze facebookpagina om op de hoogte te blijven.

Gebruik je trooper nog niet? Installeer het zeker op je computer om ons te sponsoren zonder één euro uit te geven.

De communicatie naar de leden toe gebeurt steeds via de online baloe.

Een stevige linker,

Het startdag comité

BEZWAAR TEGEN VERKAVELING SAVIO

________

Beste ouders en leden

Een tweetal weken geleden kregen we te horen dat er een nieuwe verkavelingsaanvraag is ingediend om op de plek van de oude Savio-school drie huizen te bouwen. We dienden hier eerder al een bezwaarschrift tegen in en kregen toen gelijk. Ondertussen is er dus een nieuwe aanvraag gekomen die beter is samengesteld. Het zal dus meer overtuigingskracht vereisen om het stadsbestuur ervan te overtuigen deze te weigeren. We zouden jullie daarom willen vragen om, in het belang van onze scouts, ons bezwaarschrift massaal te komen ondertekenen op de scoutslokalen en dit tot en met maandag 22 juli. In bijlage vind je het plan van de verkaveling en het bezwaarschrift. Het blad om hand te tekenen zal vanaf deze avond aan de achterdeur van de scoutslokalen langs het Jan Everspad (ingang langs de A. Woutersstraat) liggen. 

Er is ons vanuit het stadsbestuur altijd beloofd dat de site opgekocht zou worden en zou worden omgevormd tot een groene plek met eventueel gemeenschapsvoorzieningen. We willen graag dat de stad de site opkoopt zoals ze eerder aangaven en dat er constructief overleg volgt om er een plek van te maken die meerwaarde biedt aan de hele buurt. Als sterk groeiende scouts kunnen we de extra plek in de toekomst zeker gebruiken en willen we bijkomende klachten over geluidsoverlast vermijden. We zijn niet graag tot last, maar onze scoutswerking bestaat hier al bijna 100 jaar en we zijn allerminst van plan om ons mooie gebouw en terrein te verlaten. Je kan al onze argumenten nalezen in het bezwaarschrift. Je kan de volledige aanvraag hier terugvinden.

Alvast heel erg bedankt voor jullie handtekening en engagement.

1 / 6

Please reload

 
 
 
 

Scouts Sint-Maarten Wilsele - Jeugdwerk in Leuven

Albert Woutersstraat 28, 3012 Wilsele