NIEUWSOVERZICHT

_________

In samenspraak met minister Dalle en het volledige jeugdwerk, heeft Scouts en Gidsen Vlaanderen besloten om alle activiteiten binnen het kader van Scouts en Gidsen Vlaanderen tot zeker 20 april te annuleren. Dit betekent helaas ook dat al onze vergaderingen en evenementen zijn afgelast.

Wat gaan we nu doen? Wij hebben enkele anti-verveel tips tijdens deze periode!

1. De zon doet ons stilletjes aan denken aan de zomerkampen. Droom verder weg met de after-movies van vorige jaren; https://photos.app.goo.gl/fRGGLdmEsHNUu8AY7

2. Stel jezelf net als de leiding kandidaat bij Leuven Helpt en help de mensen in je omgeving die het nu nodig hebben. https://www.leuven.be/corona-helpen

3. Kapoenen en kawellen, houd je mailbox in de gaten! Scouts Wilsele komt naar je thuis...

4. Jojo's, givers en jin, volg het instagram account van onze scouts: @scoutswilsele. Deze week start er een spel met op zondag om 14u een livestream! Stay tuned.

Belangrijke informatie zullen we steeds via mail en Facebook communiceren. Hopelijk is het allemaal snel voorbij!

Stay safe, stay inside

De leiding

KWIZ 'T HÉ

_________

Aartsmoeilijke vragen, ingewikkelde raadsels en spannende rondes; de Jin heeft deze ingrediënten gecombineerd tot een quiz die nog lang in ieders bovenkamer zal nazinderen. Op vrijdag 20 maart verplaatst het zwaartepunt van kennis in Leuven zich naar zaal Pacem en strijden de knapste koppen er in teams van 4-5 personen om de hoofdprijs, maar vooral ook om de eer. De Slimste Mens ter Wereld is er niets bij vergeleken. Natuurlijk is ook de drankbeker onmisbaar, al is het maar om de oververhitte bovenkamers tot ontspanning te dwingen. Vanaf 19u kan je uit de startblokken schieten aan de toog en de eerste vraag wordt gesteld om 20u. Voor de bescheiden prijs van 25 euro kan een groepje van door jou geselecteerde bollebozen deelnemen aan dé kenniswedstrijd van de eeuw. Via onderstaande knop kan je je inschrijven. Zet daarbij je teamnaam, aantal deelnemers en gsm-nummer.

NACHTCONTROLETOCHT

Beste scouts- en wandelliefhebbers,

U was waarschijnlijk al vol spanning op dit bericht aan het wachten maar nu is het eindelijk zover! Vanaf nu kan er ingeschreven worden voor de 27ste editie van onze welbekende Nachtcontroletocht.

De Nachtcontroletocht 2020 van Scouts en VZW Sint-Maarten Wilsele vindt plaats op zaterdag 15 februari in een bosrijk gebied dat we allemaal goed kennen. Naar jaarlijkse gewoonte staat er een 5 à 6 uur durende tocht vol spanning, avontuur, plezier en vertier op het programma. De vertrekuren lopen van 15u tot 20u en de tocht kan gestapt worden in groepjes van min. 4 en max. 8 personen. Kostprijs is 95 euro per groep. Nadien kan er nagepraat, gegeten en gedronken worden op onze warme scoutszolder.

Hoe inschrijven? Stuur een mail naar nachtcontroletocht2020@gmail.com met vermelding van je naam, contactgegevens, groepsnaam, aantal deelnemers en voorkeur voor vertrektijd. Hierna laten we u weten of u tijdig ingeschreven bent. Indien u bij de gelukkigen hoort, krijgt u in die mail ook verdere praktische informatie. De inschrijving is echter pas definitief indien u tijdig het gewenste bedrag hebt overgemaakt. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!

Wij hopen jullie opnieuw massaal te mogen ontvangen op onze 27ste editie!

Hopelijk tot zaterdag 15 februari!

Stevige linker,

Het NCT-Comité

UPDATE: De uitslagen van onze 26e NCT zijn binnen! Hopelijk zijn de laatste pijnen ondertussen uit de beenspieren verdwenen en zitten de fijne herinneringen (terug) stevig in het geheugen. We feliciteren dit jaar onze snelste stappers 'Quo Vadis 1' met hun topprestatie! Ook alle andere groepen zijn bedankt voor hun deelname en verdienen een pluim! Graag tot volgend jaar.

Nr. Groepsnaam - Totaaltijd
Leiding 2 - /

SINT-MAARTENSVIERING

_________

Nu de dagen donker en koud worden is het dringend tijd om de gemoederen te verlichten met ons warme Sint-Maartensvuur. Het recept is ondertussen welbekend: gratis pannenkoeken en chocomelk, fakkeltjes (of lampionnetjes) aansteken en dan op tocht door het dorp. Dan volgt de climax met de verbranding van de draak en genieten we na met enkele kampvuurliedjes en de fotovoorstelling. De Jin serveert ondertussen lekkere hamburgers en aan de bar kan je genieten van een lekkere Keizersberg. Dit alles vindt plaats op zaterdag 9 november op de scoutslokalen. De volledige planning volgt later nog, maar deze voltreffer kan je alvast in de agenda reserveren!

SCOUTSETENTJE

________

Op zondag 27 oktober verleiden de heerlijke geuren die opstijgen uit de keuken van scouts Wilsele weer jong en oud en laten ze menig maag knorren. Het jaarlijkse scoutsetentje komt er weer aan en ook dit jaar verwennen we jullie met lekkere gerechten in ware brasserie-stijl. Dit jaar pakken we uit met een nieuwe 'signature dish'. Deze werd na uitvoerig testen en proeven 'hemels' bevonden door ons smaakpanel. Misschien wordt dit nieuwe gerecht zelfs populairder dan het koninginnenhapje! Natuurlijk houden we nog vast aan onze klassiekers zoals scampi duivelsaus of kip peperroom! Vanaf 11 u tot 15 u en van 17 u tot 20 u zijn onze deuren geopend om de beste service te verlenen. Schuif dus zeker de voetjes onder tafel en maak er een gezellig familiemoment van op onze warme scoutszolder.