NIEUWSOVERZICHT

SCOUTSETENTJE

________

Liefste scoutsvrienden,

Na een knotsgekke zomer geteisterd door covid-19 zijn er gelukkig toch nog zekerheden in het leven. We hebben het natuurlijk over het overheerlijke scoutsetentje dat dit jaar op zaterdag 17 oktober plaatsvindt. In tegenstelling tot andere jaren zal er jammer genoeg niet met de hele familie of vriendengroep getafeld kunnen worden. Maar niet getreurd, wij hebben een aangepast corona-proof concept klaargestoomd. Hieronder lichten we dit even toe.

Dit jaar bieden we twee opties aan: je kan je maaltijd ter plaatste opeten of afhalen. Ter plaatste eten kan (per bubbel van max. 10 personen) van 11u30 - 13u00 en van 13u30 - 15u00Opgelet! De plaatsen zijn beperkt. Eten afhalen kan tussen 12u00 en 16u00.

Reserveren is verplicht, zowel voor take-away als voor de mensen die ter plaatse eten. Je kan reserveren tot en met vrijdag 9 oktober via onderstaande link. Je kan in het formulier je menu zelf samenstellen en een keuze maken tussen ter plaatse eten of take-away.

Indien je nog vragen hebt, neem gerust contact op met ons via:

scoutsetentje@outlook.be

Stevige linker,

Comité Scoutsetentje

STARTDAG

Beste leden en ouders,

Op 19 september gaan we van start met het scoutsjaar! Dit jaar zal het helaas geen grote opening zijn. Daarom hebben we een alternatief bedacht om ook de ouders mee te laten genieten van de scoutsstart!

Dit jaar is de scoutsstart een wandeltocht waar gezinnen en leden zich voor kunnen inschrijven. Tijdens de tocht worden er verschillende teamopdrachten op maat van elke leeftijd voorzien. De tocht duurt ongeveer 2 uur en zal in Wilsele en in een klein deel van Leuven doorgaan (+- 5km). Op het einde van de tocht komen jullie de leiding van elke tak te weten!

Inschrijvingen kunnen in bubbels van 7 personen. Dit is omdat we met niet meer dan 10 personen per post mogen zijn, inclusief de leiding. We raden ook sterk aan om de algemene regels te volgen in verband met bubbels, mondmaskers en voldoende afstand houden. De inschrijvingen lopen tot en met 14 september. Wacht ook niet te lang met in te schrijven want er zijn maar beperkte plaatsen. We moeten de veiligheid van iedereen kunnen garanderen.

Je kan ook een pakket met snacks en drank bestellen voor tijdens de tocht. De opbrengst gaat volledig naar de Jin die een zeer uitdagend jaar tegemoet gaan. In hetzelfde formulier voor de inschrijving kan je deze pakketjes reserveren.

We kijken er met volle goesting naar uit!!

Een stevige linker,

Het startdag comité

3012 MERCHANDISE

_________

Het is misschien nog net iets te vroeg om je koffer te beginnen pakken om op kamp te vertrekken maar je kan wel al controleren of je scouts uniform compleet is. Een echte scout draagt een hemd met daaronder een rode 3012 t-shirt, een korte broek en een 3012 das mét schildje. Een 3012-petje maakt het helemaal af! Mis je nog een deel van je uniform? Bestel via onderstaande knop de ontbrekende stukken. Je pakketje zal dan klaarliggen op de bagage drop-off.

Voor de juiste kentekens en embleempjes moet je bij de Hopper zijn. Hier (https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/ik-wil-naar-de-scouts/het-scoutsuniform) kan je nog eens terugvinden welke empleempjes jouw hemd compleet maken.

De bestellingen zijn voorlopig afgesloten. Bij de start van het nieuwe scoutsjaar zal er terug besteld kunnen worden.

IEDEREEN KAN ERBIJ!

_________

Dit is een initiatief van Scouts en Gidsen Vlaanderen, waar ook wij als scouts ons steentje aan willen bijdragen. Iedereen is welkom in onze groep, ongeacht afkomst, interesses, geaardheid of behoeftes. Hoe meer diversiteit binnen een groep, hoe meer we van elkaar kunnen leren. Een uitwisseling van waarden en normen uit andere culturen is ook nog eens leerrijk. We willen graag dat onze groep de realiteit van de samenleving weerspiegelt en daarom willen we meer inzetten op diversiteit binnen onze scouts.

Lid zijn bij een jeugdbeweging zorgt voor een uitgebreid sociaal netwerk en voor een betere integratie. Beide zijn van groot belang voor minderheidsgroepen in onze samenleving. Daarom speelt scouts een belangrijke rol in de ontwikkeling van deze kinderen en jongeren. Zo leer je verschillende vaardigheden zoals samenwerken, inzichten ontwikkelen, conflicten oplossen en compromissen sluiten.

Hieronder vind je een video met het verhaal van Murtada, een vluchteling uit Irak en nu leider bij scouts Linden.

_________

In samenspraak met minister Dalle en het volledige jeugdwerk, heeft Scouts en Gidsen Vlaanderen besloten om alle activiteiten binnen het kader van Scouts en Gidsen Vlaanderen tot zeker 20 april te annuleren. Dit betekent helaas ook dat al onze vergaderingen en evenementen zijn afgelast.

Wat gaan we nu doen? Wij hebben enkele anti-verveel tips tijdens deze periode!

1. De zon doet ons stilletjes aan denken aan de zomerkampen. Droom verder weg met de after-movies van vorige jaren; https://photos.app.goo.gl/fRGGLdmEsHNUu8AY7

2. Stel jezelf net als de leiding kandidaat bij Leuven Helpt en help de mensen in je omgeving die het nu nodig hebben. https://www.leuven.be/corona-helpen

3. Kapoenen en kawellen, houd je mailbox in de gaten! Scouts Wilsele komt naar je thuis...

4. Jojo's, givers en jin, volg het instagram account van onze scouts: @scoutswilsele. Deze week start er een spel met op zondag om 14u een livestream! Stay tuned.

Belangrijke informatie zullen we steeds via mail en Facebook communiceren. Hopelijk is het allemaal snel voorbij!

Stay safe, stay inside

De leiding