NIEUWSOVERZICHT

 
WK Wielrennen flyer

WK WIELRENNEN

Dag vrienden,

 

Binnenkort is het zo ver! Het moment waar iedere sportliefhebber naar uitkijkt, de 100e editie van het WK wielrennen komt naar ons land. Omdat de koers langs twee kanten voorbij ons lokaal passeert (Albert Woutersstraat & Leopold Decouxlaan), organiseren wij op zaterdag 25 en zondag 26 september een openluchtbar waar je samen langs de zijlijn kan komen supporteren. Wij voorzien frisse drankjes, lekkere hamburgers en zo veel meer. Zak met je gezin en vrienden af naar de leukste plek van Wilsele en geniet er een hele dag lang van plezier en leedvermaak. Op zondag is het hoogdag voor onze Belgische mannen en daarom kan je dan de hele koers met live commentaar meevolgen op een groot scherm dat op het terrein zal staan. 

 

Dagplanning zaterdag 25/09:

 • 12u: start openluchtbar 

 • 12u-17u: supporteren langs de zijlijn

 • 18u30: sluiting openluchtbar

 

Dagplanning zondag 26/09:

 • 12u: start openluchtbar (bar, eetkraampje, jinstand, randanimatie…)

 • 12u-18u: uitzending wk wielrennen op groot scherm 

 • 12u-18u: supporteren langs de zijlijn

 • 13u: start wedstrijd op rollen + opening springkasteel

 • 18u-24u: samen keuvelen met een hapje en drankje 

 

Sprokkel al je vrienden bij elkaar want dit wil je niet gemist hebben. We garanderen de horecaregels die van kracht zijn, een fijne sfeer en een stralend zonnetje. 

 

Stevige linker,

De leiding 

 
poster startdag 2021.png

STARTDAG 2021

Beste leden en ouders,

De herinneringen aan de zomerkampen zijn nog zo vers maar we kijken samen al uit naar de start van het nieuwe scoutsjaar! Op zaterdag 18 september trappen we het  jaar in gang zoals vanouds. Om 10u verzamelen we op het scoutsterrein in uniform. Nieuwe leden zijn ook al welkom op deze leuke dag. Elk lid krijgt gratis lunch en een 4-uurtje. Iedereen neemt zijn eigen drinkbus mee.

Na een dag spelen en overgooien, keren we om 17u terug naar de lokalen. Hierbij kan iedereen naar huis keren of de dag verderzetten op de scoutslokalen met de woudloperskeuken.

Om 17u30 opent de woudloperskeuken. Vergeet je zeker niet hier in te schrijven voor 11 september, als je zin hebt in pens met appelmoes en brood of gewoon iets wilt komen drinken! Om 20u stellen we de nieuwe leidingsploeg voor.

Enkele praktische zaken voor de start van het jaar:

 • Nieuwe leden die zich willen inschrijven, vinden hier al de informatie. 

 • Herinschrijven gebeurd online op onze site

 • T-shirts en sjaaltjes kan je kopen op de startdag of tijdens de eerste 2 vergaderingen.

 • Verloren voorwerpen van kamp liggen in de lokalen op startdag.

 • Like zeker en vast onze facebookpagina om op de hoogte te blijven.

 • Gebruik je trooper nog niet? Installeer het zeker op je computer om ons zonder een euro extra uit te geven, te sponsoren.

 • De communicatie naar de leden toe gebeurt nog steeds via de baloe. De eerste baloe vind je op de website na startdag. 

 

Een stevige linker

Startdag comité

 
Flyer pasen .jpg

PAASEITJES VERKOOP

Liefste scoutsvrienden,

Zoals jullie wel al konden vermoeden kan het spaghettifestijn dit jaar niet doorgaan. Daarom hebben we een leuk alternatief bedacht om de tentenkampen te helpen financieren. Het wegvallen van deze activiteit voelen we zwaar, dus koop massaal onze lekkere paaseitjes!

 

In deze tijden heeft iedereen wel wat lekkers verdiend! Wens een vrolijk Pasen aan je grootouders, je buren, je nonkels en tantes, juffrouw of meesters, je klasgenoten, je collega’s, kortom iedereen gaat genieten van dit lekkere cadeau.

Er is ook een leuke actie aan verbonden met een geweldige prijs. In het weekend van 6-7 maart krijgen alle Wilselenaars een flyer in de bus. Deze flyer is slechts een zwart/wit-tekening. We rekenen op jullie steun om er iets moois van te maken.

Wil je kans maken op de prijs? Steek je tekening in de brievenbus van de scouts (Albert Woutersstraat 28) en de winnaar krijgt zijn bestelling dubbel! Vergeet je naam niet te noteren op de flyer. Geen ontvangen en wil je graag meedoen? Dan kan je hem hier downloaden en zelf printen.

Bestellen kan tot en met zondag 21 maart. De paaseieren worden aan huis geleverd op zaterdag 3 april.

 

Alvast bedankt!!!

 

SCOUTSETENTJE

________

Liefste scoutsvrienden, 

 

Na een knotsgekke zomer geteisterd door covid-19 zijn er gelukkig toch nog zekerheden in het leven. We hebben het natuurlijk over het overheerlijke scoutsetentje dat dit jaar op zaterdag 17 oktober plaatsvindt. In tegenstelling tot andere jaren zal er jammer genoeg niet met de hele familie of vriendengroep getafeld kunnen worden. Maar niet getreurd, wij hebben een aangepast corona-proof concept klaargestoomd. Hieronder lichten we dit even toe. 

 

Dit jaar bieden we twee opties aan: je kan je maaltijd ter plaatste opeten of afhalen. Ter plaatste eten kan (per bubbel van max. 10 personen) van 11u30 - 13u00 en van 13u30 - 15u00Opgelet! De plaatsen zijn beperkt. Eten afhalen kan tussen 12u00 en 16u00.

 

Reserveren is verplicht, zowel voor take-away als voor de mensen die ter plaatse eten. Je kan reserveren tot en met vrijdag 9 oktober via onderstaande link. Je kan in het formulier je menu zelf samenstellen en een keuze maken tussen ter plaatse eten of take-away. 

Indien je nog vragen hebt, neem gerust contact op met ons via: 

scoutsetentje@outlook.be

 

Stevige linker, 

Comité Scoutsetentje 

STARTDAG

_________

Beste leden en ouders, 

 

Op 19 september gaan we van start met het scoutsjaar! Dit jaar zal het helaas geen grote opening zijn. Daarom hebben we een alternatief bedacht om ook de ouders mee te laten genieten van de scoutsstart!

 

Dit jaar is de scoutsstart een wandeltocht waar gezinnen en leden zich voor kunnen inschrijven. Tijdens de tocht worden er verschillende teamopdrachten op maat van elke leeftijd voorzien. De tocht duurt ongeveer 2 uur en zal in Wilsele en in een klein deel van Leuven doorgaan (+- 5km). Op het einde van de tocht komen jullie de leiding van elke tak te weten! 

 

Inschrijvingen kunnen in bubbels van 7 personen. Dit is omdat we met niet meer dan 10 personen per post mogen zijn, inclusief de leiding. We raden ook sterk aan om de algemene regels te volgen in verband met bubbels, mondmaskers en voldoende afstand houden. De inschrijvingen lopen tot en met 14 september. Wacht ook niet te lang met in te schrijven want er zijn maar beperkte plaatsen. We moeten de veiligheid van iedereen kunnen garanderen.

Je kan ook een pakket met snacks en drank bestellen voor tijdens de tocht. De opbrengst gaat volledig naar de Jin die een zeer uitdagend jaar tegemoet gaan. In hetzelfde formulier voor de inschrijving kan je deze pakketjes reserveren.

We kijken er met volle goesting naar uit!!

Een stevige linker,

Het startdag comité

3012 MERCHANDISE

_________

Het is misschien nog net iets te vroeg om je koffer te beginnen pakken om op kamp te vertrekken maar je kan wel al controleren of je scouts uniform compleet is. Een echte scout draagt een hemd met daaronder een rode 3012 t-shirt, een korte broek en een 3012 das mét schildje. Een 3012-petje maakt het helemaal af! Mis je nog een deel van je uniform? Bestel via onderstaande knop de ontbrekende stukken. Je pakketje zal dan klaarliggen op de bagage drop-off.

Voor de juiste kentekens en embleempjes moet je bij de Hopper zijn. Hier (https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/ik-wil-naar-de-scouts/het-scoutsuniform) kan je nog eens terugvinden welke empleempjes jouw hemd compleet maken. 

De bestellingen zijn voorlopig afgesloten. Bij de start van het nieuwe scoutsjaar zal er terug besteld kunnen worden. 

IEDEREEN KAN ERBIJ!

_________

Dit is een initiatief van Scouts en Gidsen Vlaanderen, waar ook wij als scouts ons steentje aan willen bijdragen. Iedereen is welkom in onze groep, ongeacht afkomst, interesses, geaardheid of behoeftes. Hoe meer diversiteit binnen een groep, hoe meer we van elkaar kunnen leren. Een uitwisseling van waarden en normen uit andere culturen is ook nog eens leerrijk. We willen graag dat onze groep de realiteit van de samenleving weerspiegelt en daarom willen we meer inzetten op diversiteit binnen onze scouts.

 

Lid zijn bij een jeugdbeweging zorgt voor een uitgebreid sociaal netwerk en voor een betere integratie. Beide zijn van groot belang voor minderheidsgroepen in onze samenleving. Daarom speelt scouts een belangrijke rol in de ontwikkeling van deze kinderen en jongeren. Zo leer je verschillende vaardigheden zoals samenwerken, inzichten ontwikkelen, conflicten oplossen en compromissen sluiten.

Hieronder vind je een video met het verhaal van Murtada, een vluchteling uit Irak en nu leider bij scouts Linden. 

CORONA

_________

In samenspraak met minister Dalle en het volledige jeugdwerk, heeft Scouts en Gidsen Vlaanderen besloten om alle activiteiten binnen het kader van Scouts en Gidsen Vlaanderen tot zeker 20 april te annuleren. Dit betekent helaas ook dat al onze vergaderingen en evenementen zijn afgelast. 

 

Wat gaan we nu doen? Wij hebben enkele anti-verveel tips tijdens deze periode!

1. De zon doet ons stilletjes aan denken aan de zomerkampen. Droom verder weg met de after-movies van vorige jaren; https://photos.app.goo.gl/fRGGLdmEsHNUu8AY7

2. Stel jezelf net als de leiding kandidaat bij Leuven Helpt en help de mensen in je omgeving die het nu nodig hebben. https://www.leuven.be/corona-helpen

3. Kapoenen en kawellen, houd je mailbox in de gaten! Scouts Wilsele komt naar je thuis...

4. Jojo's, givers en jin, volg het instagram account van onze scouts: @scoutswilsele. Deze week start er een spel met op zondag om 14u een livestream! Stay tuned.

Belangrijke informatie zullen we steeds via mail en Facebook communiceren. Hopelijk is het allemaal snel voorbij!

Stay safe, stay inside

De leiding

1 / 7

Please reload