top of page

NIEUWSOVERZICHT

affiche wijnavond 2024.jpg

WIJNAVOND

Volgende week is het zo ver, het is wijnavond, het laatste jinevenement van het jaar. Op zaterdag 27 april verwelkomt de jin jullie graag op de zolder. Een gezellige avond waar je kan genieten van lekkere wijnen en wat biertjes uit de streken waar we deze zomer naartoe reizen. Daarnaast zijn er lekkere hapjes en is er uiteraard een zotte tombola, met zotte prijzen.

 

Deuren openen vanaf 19u.

We hopen jullie allemaal te zien!

Stevige linker,

De jin

Poster terrasavond 2024.png

TERRASAVOND

Beste scoutsvrienden, 

 

Dit jaar geen Tram C, maar niet getreurd want we sluiten het scoutsjaar in stijl af met onze vertrouwde TERRASAVOND. Na een geslaagde laatste vergadering zijn jullie van harte uitgenodigd om met ons het einde van het scoutsjaar te vieren en vooruit te blikken naar de kampen. Dat alles gaat natuurlijk gepaard met een lekkere BBQ-maaltijd. Om verspilling te voorkomen werken we uitsluitend met inschrijving vooraf.

 

Bestellen kan via dit formulier tot en met 5 mei.

 

We kijken er naar uit!

Stevige linker,

De vzw

Spaghetti 2024.png

SPAGHETTIFESTIJN

Nog even aftellen voor de zomer begint en we kunnen vertrekken op kamp… Om hiervoor wat centjes in te zamelen, organiseren onze wolven, jojo’s en givers hun jaarlijks SPAGHETTIFESTIJN op ZONDAG 21 APRIL 2023! Kom tijdens de middag of/en avond genieten van lekkere antipasti, heerlijke (veggie) spaghetti, frisse drankjes en zelfgemaakte desserts! Neem gerust al je vrienden, familieleden en buren mee om samen te komen genieten. Reserveren is hiervoor niet nodig.Hopelijk zien we jullie dan!

Praktische info:

Uren event: 11u-16u & 17u-20u

Uren keuken: 11u-15u & 17u-19u

Adres: Albert Woutersstraat 28, 3012 Wilsele (ons scoutsterrein)

Een stevige linker,

Wolven, Jojo's & Givers

jinquiz 2024 banner.jpg

Jinquiz

Jinquiz - schrijf je nu in!

De jaarlijkse jinquiz vindt dit jaar plaats op 16 maart! Kom allemaal naar Zaal Pacem, de deuren openen om 19u, de quiz start om 20u.

Inschrijven kan via deze link:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdwSVRybDXNNw8UD4VKj1DFS47u7X4ZiKJDEYTO0mJ4rmnokQ/viewform

Stevige linker en tot dan!

flyer-pannenkoekenslag_page-0001.jpg

Pannekoekenslag

Op 11 februari organiseren de jinners een pannenkoekenslag van 12u-14u. Ze nodigen jullie graag uit om samen met z’n allen de eerste zondagvergadering van het jaar goed in te zetten. Jullie zijn welkom op onze scoutszolder om pannenkoeken te eten gecombineerd met een koffie, thee of warme chocomelk.

AfficheSMV 2023.jpg

Sint-Maartensviering 2023

Beste ouders, leden en sympathisanten

 

Nu de dagen donkerder en kouder worden, is de nood hoog om de gemoederen te verlichten met ons warme Sint-Maartensvuur. Het recept is ondertussen welbekend: de fakkels laten branden, op tocht door het dorp en dan genieten van gratis pannenkoeken en chocomelk. Dan volgt het hoogtepunt van de avond met de verbranding van onze befaamde draak en genieten we na met met een gezellige babbel naast een vuurtje met iets lekkers in de hand. En laten we natuurlijk onze prachtige fotovoorstelling niet vergeten, deze zal zoals gewoonlijk weer gepresenteerd worden. Onze Jin voorziet jullie van lekkere hamburgers en aan de bar serveert onze VZW ijskoude en vers getapte Keizersberg, en nog veel meer. Dit alles vindt plaats op zaterdag 11 november op onze eigen scoutslokalen. Zak dus met z'n allen af naar de lokalen en kom genieten van deze heerlijke avond.

Programma:

 • 17u00:  Start fakkel verkoop + pannenkoeken en chocomelk

 • 18u00:  Start fakkeltocht

 • 19u00:  Drakenverbranding

 • 19u30:  Fotoshow van de voorbije kampen

 • 20u00:  Start kinderfuif (inkom aan de kassa​)

 • 22u00: Einde kinderfuif + start DJ-request

Een stevige linker,

De leiding en VZW van 3012

AFFICHE SE 2023.png

Scoutsetentje 2023

Beste scoutsvrienden


 

Nu dat de vergaderingen weer volop aan de gang zijn, is het weer hoog tijd voor ons jaarlijks Scoutsetentje! Het Scoutsetentje gaat door volgens ons oude vertrouwde concept en zal plaatsvinden op zaterdag 21 oktober 2023. Je kan een hele dag komen smullen van vers bereide maaltijden op onze scoutszolder.


 

Genieten van onze lekkernijen kan 's middags van 11u30 - 13u00 en van 13u30 - 15u00. 's Avonds ben je welkom van 17u30 - 19u00 en 19u30 - 21u00. Reserveren is nog steeds verplicht en kan tot en met zondag 15 oktober 2023 via onze website of via deze link. Vergeet dit dus zeker niet te doen!


 

Stevige linker en hopelijk tot dan!

Leiding en VZW van Scouts Sint-Maarten Wilsele

386873082_640224961555741_6341256527583270501_n.jpg

RENT A JIN!

Beste scouts en ouders,

 

Zit u met een klusje waarvoor u helpende handen nodig heeft? Geen nood! Voor het opbouwen van een feest, opdienen, babysitten, klusjes en nog zoveel meer staan wij met een groep 21 gemotiveerde jinners klaar om deze klus voor jullie te komen klaren! Door het inhuren van een jinner helpt u ons een stapje dichter bij ons buitenlands kamp!

Bij een klus mail naar: jinleiding@scoutswilsele.be

Stevige linker

De Jinners

384025571_335409595609168_3434334874194831034_n.png

JINACTIE:
Koeken en Koffie!

Beste scout en ouders

 

Het nieuwe scoutsjaar is aangebroken, dat betekent natuurlijk ook dat een gloednieuwe jingroep staat te popelen om er een topjaar van te maken! Ze hebben een 'Koeken en Koffie'-actie op touw gezet ten voordele van het Jinkamp. Tot en met 17 oktober zullen onze Jins heerlijke Jules Destrooper koeken en duurzame koffie van Ray & Jules verkopen. 

 

Je hebt de keuze uit vijf verschillende koekenpakketten, die je eenvoudig kunt bestellen via de onderstaande link:

https://www.trooper.be/nl/trooperverenigingen/scoutswilsele/webshop/julesdestrooper 

Daarnaast bieden we ook een koffiepakket ter waarde van 15 euro aan. Dit pakket bevat drie zakken van 250g koffie, waarbij je zelf kunt kiezen tussen gemalen koffie of koffiebonen. De koffie is gebrand op zonne-energie, daarom is deze duurzaam en goed voor de planeet! Bestellen kan via deze link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeYkMLaNCJVyXZXxwqnEjHQ2mo7_-vEIpIoA7EZc5GxTHopCg/viewform?usp=sf_link

De koeken en koffie zullen uiterlijk tegen eind november beschikbaar zijn op onze lokalen. We zullen jullie op de hoogte houden van verdere details hieromtrent.

Ook dit jaar staan onze Jins weer klaar om jou te helpen met allerlei taken zoals babysitten, opdienen op een feest, klusjes... Huur ze in via Rent a Jin! Interesse? Stuur een mailtje naar: jinleiding@scoutswilsele.be

 

Stevige linker

De Jinners

startdag23.PNG

STARTDAG

Beste scouts en ouders

 

Het schooljaar is begonnen. Hoog tijd dus om ook weer terug naar de scouts te komen. Jullie gaan wel nog enkele weken geduld moeten hebben, maar zaterdag 23 september 2023 is het zo ver: dé Startdag!

 

Jullie zijn allemaal welkom op de lokalen vanaf 10u. Na een hele dag spelen en overgooien, keren we om 17u terug naar de lokalen. Hierbij kan iedereen naar huis keren of de dag verderzetten op de scoutslokalen met de woudloperskeuken.

 

Om 17u30 opent de woudloperskeuken. Vergeet je zeker niet hier in te schrijven als je zin hebt in pens met appelmoes en brood! Inschrijven is verplicht en kan t.e.m.  zaterdag 16 september. Aan de bar kan je iets lekkers halen om te drinken ten voordele van het jinkamp. 

 

Dan het moment waar we allemaal naar uitkijken! Om 20u komt iedereen te weten wie de nieuwe leidingsploeg wordt. Daar aansluitend, tegen 20u30, blikken we terug op de kampen met de fotovoorstelling.

 

Bij deze nog enkele praktische zaken voor de start van het jaar:

 • Nieuwe leden die zich willen inschrijven, vinden hier al de informatie. 

 • Herinschrijven gebeurt online op onze site

 • Voor vragen over inschrijvingen, praktische zaken ...  kan je bij de groepsleiding-stand terecht.

 • T-shirts en sjaaltjes kan je kopen op de startdag, maar ook tijdens de eerste 2 vergaderingen.

 • Verloren voorwerpen van de kampen liggen uitgestald op de startdag. Ga hier dus zeker eens een kijkje nemen.

 • Gebruik je Trooper nog niet? Installeer het zeker op je computer om ons gratis te sponsoren.

 • De communicatie naar de leden toe gebeurt nog steeds via de Baloe. De eerste Baloe voor het nieuwe jaar vind je hier ook terug na de startdag. Algemene of andere communicatie (per tak) verloopt via mail.

Stevige linker

De Leiding

Spaghetti-2023-FINAAL-1.png

SPAGHETTIFESTIJN

Nog even aftellen voor de zomer begint en we kunnen vertrekken op kamp… Om hiervoor wat centjes in te zamelen, organiseren onze jojo’s en givers hun jaarlijks SPAGHETTIFESTIJN op ZONDAG 23 APRIL 2023! Kom tijdens de middag of/en avond genieten van lekkere antipasti, heerlijke (veggie) spaghetti, frisse drankjes en zelfgemaakte desserts! Neem gerust al je vrienden, familieleden en buren mee om samen te komen genieten. Reserveren is hiervoor niet nodig.Hopelijk zien we jullie dan!

Praktische info:

Uren event: 11u-16u & 17u-20u

Uren keuken: 11u-15u & 17u-19u

Adres: Albert Woutersstraat 28, 3012 Wilsele (ons scoutsterrein)

Een stevige linker,

Jojo's & Givers

Poster wijnavond2023

WIJNAVOND

Beste ouders & sympathisanten, 

De jinquiz komt dichter en dichter bij en zat helaas zeer snel vol. Maar niet getreurd een paar weken later is het al weer tijd voor onze jaarlijkse wijnavond. 

De jin nodigt jullie graag uit op onze scoutszolder op 25 maart vanaf 19u. Ook dit jaar is er weer een tombola met enkele spetterende prijzen, houd het evenement in de gaten voor enkele tipjes van de sluier.

Kan je er de 25e helaas niet bij zijn, niet getreurd. Je kan  namelijk heerlijke wijnpakketten bestellen tot 27/03. 

https://forms.gle/KafqjzK8iwobjD3j8

 

Stevige linker
De jin

NaakteAffiche_TramC_2023.png

TRAM C

Beste scoutsvrienden

 

Na een succesvolle eerste editie van TRAM C organiseren we met veel trots een vervolg!  

 

We willen opnieuw het Sint Maartenveld omtoveren tot een ware festivalweide met zonnige deuntjes, frisse drankjes en heerlijke snacks. TRAM C zal opnieuw een unieke beleving bieden voor zowel jong als oud op zaterdag 29 april. 

 

Dans uitbundig op de muziek van spectaculaire bands en getalenteerde Leuvense artiesten aan de mainstage alsook in de booth, waar een resem aan dj's van bij ons & verder je voorzien van groovy en elektronische beats, all day long. Bovendien zal er dit jaar ook een kidscorner aanwezig zijn met een springkasteel voor de kleintjes onder ons. 

 

Tickets kan je kopen via onderstaande link: https://apps.ticketmatic.com/shop/tramc/shop/addtickets/848997128815.
Binnenkort zijn er ook papieren tickets verkrijgbaar op de scouts. 

 

Zet de datum alvast in je agenda en mis het niet!

 

Met feestelijke groeten,

Team TRAM C

Affiche JINQUIZ2023

JIN Quiz

Dag liefste quizfanaten en sympathisanten!


Het is weer bijna zover! Een nieuwe editie van de jinquiz! 
Zak allemaal op 4 maart af naar de scoutszolder om je kennis te testen. Aartsmoeilijke vragen, verborgen hints, tafelrondes, we hebben het allemaal. 
Er zal worden gestreden voor de eer van de eerste plek en natuurlijk ook voor de mooie prijzen voor de top 3! Voor de dorstigen onder ons is er ook dit jaar weer een drankprijs te winnen. Dit allemaal ten voordele van het buitenlands kamp van onze jin.


INSCHRIJVINGEN
- De inschrijvingen starten zaterdag 11 februari om 20u, via een google form, houdt het evenement of de scoutssite in de gaten!

 

PRAKTISCH
- Groepen van 4-6 personen
- Inschrijvingsgeld bedraagt €30 per groep en dient voor aanvang van de quiz overgeschreven te worden op het volgende rekeningnummer met vermelding van je TEAMNAAM:
BE56736052799588

- Albert Woutersstraat 28, 3012 Wilsele 
- Deuren om 19u
- Eerste Vraag: 20u

BAR
- Heerlijke hapjes en sappige drankjes worden voorzien

 

KASSA
- Er kan zowel met cash als Payconic betaald worden

 

Een stevige linker,

De jin van 3012

flyerSMV 2022.3 betere kwali.png

Sint-MaartensViering

Ja ja, het is weer zo ver,

Nu de dagen donkerder en kouder worden, is de nood hoog om de gemoederen te verlichten met ons warme Sint-Maartensvuur. Het recept is ondertussen welbekend: de fakkels laten branden, op tocht door het dorp en dan genieten van gratis pannenkoeken en chocomelk. Dan volgt het hoogtepunt van de avond met de verbranding van onze befaamde draak en genieten we na met met een gezellige babbel naast een vuurtje met iets lekkers in de hand. En laten we natuurlijk onze prachtige foto voorstelling niet vergeten, deze zal zoals gewoonlijk weer gepresenteerd worden. Onze Jin voorziet jullie van lekkere hamburgers en aan de bar serveert onze VZW ijskoude en vers getapte Boemerang, en nog veel meer. Dit alles vindt plaats op zaterdag 12 november op het Sint Maartenveld. Inderdaad u leest het goed, deze editie gaat wegens werken aan ons terrein niet door op onze eigen scoutslokalen.

Zak dus allen af naar beneden aan de berg en kom genieten van deze heerlijke avond.

Programma:

 • 17u00:  Start fakkel verkoop + pannenkoeken en chocomelk

 • 18u00:  Start fakkeltocht

 • 19u00:  Drakenverbranding + lekker smullen & drinken

 • 19u30:  Fotoshow van de voorbije kampen

 • 20u00:  Start kinderfuif (tot 22u00), inkom aan de kassa​

Een stevige linker,

De leiding en VZW van 3012

5
AFFICHE-SE-2022.1-1.png

SCOUTSETENTJE

Beste scoutsvrienden

 

Na eindelijk weer een zomer zonder coronamaatregelen is het weer tijd voor ons jaarlijks scoutsetentje! Het scoutsetentje gaat dit jaar door op zaterdag 22 oktober 2022 en is eindelijk nog eens zoals vroeger. Dit betekent dat we enkel de fysieke versie op onze prachtige scoutszolder aanbieden en dus geen take-away optie meer, zoals de voorbije twee jaar.  

 

Genieten van onze lekkernijen kan 's middags van 11u30 - 13u00 en van 13u30 - 15u00. 's Avonds ben je welkom van 17u30 - 19u00 en 19u30 - 21u00. Reserveren is nog steeds verplicht en kan tot en met zondag 16 oktober 2022 via onze website.

 

Via onderstaande knop kan je je plaatsje verzekeren op onze scoutszolder. Vergeet dit dus zeker niet te doen. Dit helpt ons om de juiste hoeveelheden te voorzien, wat helpt met het verkleinen van onze ecologische voetafdruk.

 

Stevige linker, we zien jullie graag en tot dan! 

Team Sint-Maarten Wilsele

poster startdag 2022.png

STARTDAG

Beste leden en ouders

 

De herinneringen aan de zomerkampen zijn nog zo vers maar we kijken samen al uit naar de start van het nieuwe scoutsjaar! Op zaterdag 17 september trappen we het  jaar in gang zoals vanouds. Om 10u verzamelen we op het scoutsterrein in uniform. Nieuwe leden zijn ook al welkom op deze leuke dag. Elk lid krijgt gratis lunch en een 4-uurtje. Iedereen neemt zijn eigen drinkbus mee. Om 17u keren we terug naar de lokalen en om 17u30 opent de woudloperskeuken.

 

Vergeet je zeker niet hier in te schrijven als je zin hebt in pens met appelmoes en brood! Dit kan tot en met dinsdag 6 september. Als je gewoon iets komt drinken is inschrijven niet nodig. De bar is ten voordele van het jinkamp. Om 20u volgt de leidingsvoorstelling en blikken we terug op de kampen met de fotovoorstellingEnkele praktische zaken voor de start van het jaar:

 • Nieuwe leden die zich willen inschrijven, vinden hier alle informatie. 

 • Herinschrijven kan hier

 • Voor vragen over inschrijvingen, praktische zaken,...  kan je bij de stand van de groepsleiding terecht.

 • T-shirts en sjaaltjes kan je kopen tijdens startdag, maar ook tijdens de eerste 2 vergaderingen.

 • Verloren voorwerpen van de kampen liggen in de lokalen op startdag.

 • Gebruik je Trooper nog niet? Installeer de plugin zeker op je computer om ons, zonder een euro uit te geven, te sponsoren.

 • De communicatie naar de leden toe gebeurt nog steeds via de baloe

Een stevige linker,

Het startdagcomité

Spaghetti 2022 - FINAAL.png

SPAGHETTIFESTIJN 

Lieve vrienden en vriendinnen,

Nog even aftellen voor de zomer begint en we kunnen vertrekken op kamp… Om hiervoor wat centjes in te zamelen, organiseren de jojo’s en givers van scouts Sint-Maarten Wilsele ons jaarlijks SPAGHETTIFESTIJN op ZONDAG 24 APRIL 2022! Kom tijdens de middag of/en avond genieten van lekkere antipasti, smakelijke spaghetti, frisse drankjes en heerlijke desserts! Neem gerust al je vrienden, familieleden en buren mee om samen te komen genieten.
Veggie alternatieven zijn natuurlijk beschikbaar & reserveren is niet nodig.

Hopelijk zien we jullie dan met een brede, rode spaghettiglimlach op jullie gezicht!

Praktische info:

 • Uren event: 11u-16u & 17u-20u 

 • Uren keuken: 11u-15u & 17u-19u

 • Adres: Albert Woutersstraat 28, 3012 Wilsele (ons scoutsterrein)

 

Een stevige linker,

Jojo's & Givers

100 jaar affiche zaterdag.jpeg

100 JAAR

Scouts Sint-Maarten Wilsele blaast 100 kaarsjes uit!

 

Zonder tussenkomt van gekke ziektes geven we daarom op 14 en 15 mei een heus feestweekend om deze speciale verjaardag te vieren. Beginnen doen we met een feestelijke opening met hapjes en drankjes en een woordje voor het publiek. Dan gaat onze tentoonstelling over de afgelopen 100 jaar van ons bestaan open. Wist je dat we ooit ...gebombardeerd zijn geweest, ...een boot hadden, ...? Onze archivaris vertelt jullie er met veel passie alles over.

 

Later op de dag kan je rustig door het archief wandelen, genietend van live muziek op de scoutszolder. Buiten zijn er een groot springkasteel, een kabelbaan en nog veel andere animatie te vinden.

 

In de namiddag start ook ons 'Tram C' festival op het Sint Maartenveld. Daar kan je bij de beste bands en DJ's de dansbenen volledig losgooien. Dit kondigen we nog aan met een apart evenement. Feest en plezier voor groot en klein zijn dus verzekerd! Zet 'm alvast in het knalrood in je agenda!

 

Met feestelijke groeten,

De leiding en vzw

SMV affiche 2021

Sint-MaartensViering

Beste ouders,

Nu de dagen donker en koud worden, is de nood hoog om de gemoederen te verlichten met ons warme Sint-Maartensvuur. Het recept is ondertussen welbekend: gratis pannenkoeken en chocomelk, fakkels aansteken en dan op tocht door het dorp. Dan volgt de climax met de verbranding van de alomgekende draak en genieten we na met enkele kampvuurliedjes en de fotovoorstelling. De Jin bakt ondertussen lekkere hamburgers en aan de bar serveren we ijskoude versgetapte keizersberg en nog veel meer. Dit alles vindt plaats op zaterdag 13 november bij ons op de scoutslokalen. Kom masaal af, maar weet wel dat we de coronasafe pas opvragen aan de inkom. Dat is nu eenmaal een vereiste om er samen volop van te kunnen genieten.

Programma:

 • 17u00:  Start fakkelverkoop + pannenkoeken en chocomelk

 • 18u00:  Start fakkeltocht

 • 19u00:  Drakenverbranding + lekker smullen & drinken

 • 19u30:  Fotoshow van de voorbije kampen

 • 20u00:  Start kinderfuif (tot 22u00), inkom aan de kassa

 • 20u30:  Start Dj-request of even genieten rond het vuur

Een stevige linker,

De leiding en vzw

AFFICHE 2021.jpg

SCOUTSETENTJE

Liefste scoutsvrienden,

 

Na een weeral knotsgekke zomer geteisterd door dat virusje en moeder natuur zijn er gelukkig toch nog steeds zekerheden in het leven. We hebben het natuurlijk over het overheerlijke scoutsetentje op zaterdag 16 oktober. Dit jaar gaan we terug voor een fysieke versie op de scoutszolder maar met een extraatje. Je kan nog steeds kiezen voor take-away optie.

 

We bieden dus opnieuw twee opties aan: je kan je maaltijd ter plaatste opeten of afhalen.
Ter plaatste eten kan 's middags van
11u30 - 13u00 en 13u30 - 15u00. 's Avonds ben je welkom van 17u30 - 19u00 en 19u30 - 21u00. Eten afhalen kan tussen 11u30 en 15u00. Reserveren is verplicht, zowel voor take-away als voor de mensen die ter plaatse eten. Je kan reserveren tot en met vrijdag 8 oktober. 

 

Via de volgende link kan je je menu zelf samenstellen en een keuze maken tussen ter plaatse eten of take-away. Dus ook als je ter plaatsen komt eten, vragen we je om nu al je bestelling door te geven. Dit helpt ons om de juiste hoeveelheden te voorzien wat helpt met onze ecologische voetafdruk.

Stevige linker, we zien jullie graag en tot dan! 
Team Sint-Maarten Wilsele

WK Wielrennen flyer

WK WIELRENNEN

Dag vrienden,

 

Binnenkort is het zo ver! Het moment waar iedere sportliefhebber naar uitkijkt, de 100e editie van het WK wielrennen komt naar ons land. Omdat de koers langs twee kanten voorbij ons lokaal passeert (Albert Woutersstraat & Leopold Decouxlaan), organiseren wij op zaterdag 25 en zondag 26 september een openluchtbar waar je samen langs de zijlijn kan komen supporteren. Wij voorzien frisse drankjes, lekkere hamburgers en zo veel meer. Zak met je gezin en vrienden af naar de leukste plek van Wilsele en geniet er een hele dag lang van plezier en leedvermaak. Op zondag is het hoogdag voor onze Belgische mannen en daarom kan je dan de hele koers met live commentaar meevolgen op een groot scherm dat op het terrein zal staan. 

 

Dagplanning zaterdag 25/09:

 • 12u: start openluchtbar 

 • 12u-17u: supporteren langs de zijlijn

 • 17u-24u: napraten met een drankje aan de bar

 

Dagplanning zondag 26/09:

 • 12u: start openluchtbar (bar, eetkraampje, jinstand, randanimatie…)

 • 12u-18u: uitzending wk wielrennen op groot scherm 

 • 12u-18u: supporteren langs de zijlijn

 • 13u: start wedstrijd op rollen + opening springkasteel

 • 18u-24u: samen keuvelen met een hapje en drankje 

 

Sprokkel al je vrienden bij elkaar want dit wil je niet gemist hebben. We garanderen de horecaregels die van kracht zijn, een fijne sfeer en een stralend zonnetje. 

 

Stevige linker,

De leiding 

poster startdag 2021.png

STARTDAG 2021

Beste leden en ouders,

De herinneringen aan de zomerkampen zijn nog zo vers maar we kijken samen al uit naar de start van het nieuwe scoutsjaar! Op zaterdag 18 september trappen we het  jaar in gang zoals vanouds. Om 10u verzamelen we op het scoutsterrein in uniform. Nieuwe leden zijn ook al welkom op deze leuke dag. Elk lid krijgt gratis lunch en een 4-uurtje. Iedereen neemt zijn eigen drinkbus mee.

Na een dag spelen en overgooien, keren we om 17u terug naar de lokalen. Hierbij kan iedereen naar huis keren of de dag verderzetten op de scoutslokalen met de woudloperskeuken.

Om 17u30 opent de woudloperskeuken. Vergeet je zeker niet hier in te schrijven voor 11 september, als je zin hebt in pens met appelmoes en brood of gewoon iets wilt komen drinken! Om 20u stellen we de nieuwe leidingsploeg voor.

Enkele praktische zaken voor de start van het jaar:

 • Nieuwe leden die zich willen inschrijven, vinden hier al de informatie. 

 • Herinschrijven gebeurd online op onze site

 • T-shirts en sjaaltjes kan je kopen op de startdag of tijdens de eerste 2 vergaderingen.

 • Verloren voorwerpen van kamp liggen in de lokalen op startdag.

 • Like zeker en vast onze facebookpagina om op de hoogte te blijven.

 • Gebruik je trooper nog niet? Installeer het zeker op je computer om ons zonder een euro extra uit te geven, te sponsoren.

 • De communicatie naar de leden toe gebeurt nog steeds via de baloe. De eerste baloe vind je op de website na startdag. 

 

Een stevige linker

Startdag comité

Flyer pasen .jpg

PAASEITJES VERKOOP

Liefste scoutsvrienden,

Zoals jullie wel al konden vermoeden kan het spaghettifestijn dit jaar niet doorgaan. Daarom hebben we een leuk alternatief bedacht om de tentenkampen te helpen financieren. Het wegvallen van deze activiteit voelen we zwaar, dus koop massaal onze lekkere paaseitjes!

 

In deze tijden heeft iedereen wel wat lekkers verdiend! Wens een vrolijk Pasen aan je grootouders, je buren, je nonkels en tantes, juffrouw of meesters, je klasgenoten, je collega’s, kortom iedereen gaat genieten van dit lekkere cadeau.

Er is ook een leuke actie aan verbonden met een geweldige prijs. In het weekend van 6-7 maart krijgen alle Wilselenaars een flyer in de bus. Deze flyer is slechts een zwart/wit-tekening. We rekenen op jullie steun om er iets moois van te maken.

Wil je kans maken op de prijs? Steek je tekening in de brievenbus van de scouts (Albert Woutersstraat 28) en de winnaar krijgt zijn bestelling dubbel! Vergeet je naam niet te noteren op de flyer. Geen ontvangen en wil je graag meedoen? Dan kan je hem hier downloaden en zelf printen.

Bestellen kan tot en met zondag 21 maart. De paaseieren worden aan huis geleverd op zaterdag 3 april.

 

Alvast bedankt!!!

SCOUTSETENTJE

________

Liefste scoutsvrienden, 

 

Na een knotsgekke zomer geteisterd door covid-19 zijn er gelukkig toch nog zekerheden in het leven. We hebben het natuurlijk over het overheerlijke scoutsetentje dat dit jaar op zaterdag 17 oktober plaatsvindt. In tegenstelling tot andere jaren zal er jammer genoeg niet met de hele familie of vriendengroep getafeld kunnen worden. Maar niet getreurd, wij hebben een aangepast corona-proof concept klaargestoomd. Hieronder lichten we dit even toe. 

 

Dit jaar bieden we twee opties aan: je kan je maaltijd ter plaatste opeten of afhalen. Ter plaatste eten kan (per bubbel van max. 10 personen) van 11u30 - 13u00 en van 13u30 - 15u00Opgelet! De plaatsen zijn beperkt. Eten afhalen kan tussen 12u00 en 16u00.

 

Reserveren is verplicht, zowel voor take-away als voor de mensen die ter plaatse eten. Je kan reserveren tot en met vrijdag 9 oktober via onderstaande link. Je kan in het formulier je menu zelf samenstellen en een keuze maken tussen ter plaatse eten of take-away. 

Indien je nog vragen hebt, neem gerust contact op met ons via: 

scoutsetentje@outlook.be

 

Stevige linker, 

Comité Scoutsetentje 

STARTDAG

_________

Beste leden en ouders, 

 

Op 19 september gaan we van start met het scoutsjaar! Dit jaar zal het helaas geen grote opening zijn. Daarom hebben we een alternatief bedacht om ook de ouders mee te laten genieten van de scoutsstart!

 

Dit jaar is de scoutsstart een wandeltocht waar gezinnen en leden zich voor kunnen inschrijven. Tijdens de tocht worden er verschillende teamopdrachten op maat van elke leeftijd voorzien. De tocht duurt ongeveer 2 uur en zal in Wilsele en in een klein deel van Leuven doorgaan (+- 5km). Op het einde van de tocht komen jullie de leiding van elke tak te weten! 

 

Inschrijvingen kunnen in bubbels van 7 personen. Dit is omdat we met niet meer dan 10 personen per post mogen zijn, inclusief de leiding. We raden ook sterk aan om de algemene regels te volgen in verband met bubbels, mondmaskers en voldoende afstand houden. De inschrijvingen lopen tot en met 14 september. Wacht ook niet te lang met in te schrijven want er zijn maar beperkte plaatsen. We moeten de veiligheid van iedereen kunnen garanderen.

Je kan ook een pakket met snacks en drank bestellen voor tijdens de tocht. De opbrengst gaat volledig naar de Jin die een zeer uitdagend jaar tegemoet gaan. In hetzelfde formulier voor de inschrijving kan je deze pakketjes reserveren.

We kijken er met volle goesting naar uit!!

Een stevige linker,

Het startdag comité

3012 MERCHANDISE

_________

Het is misschien nog net iets te vroeg om je koffer te beginnen pakken om op kamp te vertrekken maar je kan wel al controleren of je scouts uniform compleet is. Een echte scout draagt een hemd met daaronder een rode 3012 t-shirt, een korte broek en een 3012 das mét schildje. Een 3012-petje maakt het helemaal af! Mis je nog een deel van je uniform? Bestel via onderstaande knop de ontbrekende stukken. Je pakketje zal dan klaarliggen op de bagage drop-off.

Voor de juiste kentekens en embleempjes moet je bij de Hopper zijn. Hier (https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/ik-wil-naar-de-scouts/het-scoutsuniform) kan je nog eens terugvinden welke empleempjes jouw hemd compleet maken. 

De bestellingen zijn voorlopig afgesloten. Bij de start van het nieuwe scoutsjaar zal er terug besteld kunnen worden. 

IEDEREEN KAN ERBIJ!

_________

Dit is een initiatief van Scouts en Gidsen Vlaanderen, waar ook wij als scouts ons steentje aan willen bijdragen. Iedereen is welkom in onze groep, ongeacht afkomst, interesses, geaardheid of behoeftes. Hoe meer diversiteit binnen een groep, hoe meer we van elkaar kunnen leren. Een uitwisseling van waarden en normen uit andere culturen is ook nog eens leerrijk. We willen graag dat onze groep de realiteit van de samenleving weerspiegelt en daarom willen we meer inzetten op diversiteit binnen onze scouts.

 

Lid zijn bij een jeugdbeweging zorgt voor een uitgebreid sociaal netwerk en voor een betere integratie. Beide zijn van groot belang voor minderheidsgroepen in onze samenleving. Daarom speelt scouts een belangrijke rol in de ontwikkeling van deze kinderen en jongeren. Zo leer je verschillende vaardigheden zoals samenwerken, inzichten ontwikkelen, conflicten oplossen en compromissen sluiten.

Hieronder vind je een video met het verhaal van Murtada, een vluchteling uit Irak en nu leider bij scouts Linden. 

CORONA

_________

In samenspraak met minister Dalle en het volledige jeugdwerk, heeft Scouts en Gidsen Vlaanderen besloten om alle activiteiten binnen het kader van Scouts en Gidsen Vlaanderen tot zeker 20 april te annuleren. Dit betekent helaas ook dat al onze vergaderingen en evenementen zijn afgelast. 

 

Wat gaan we nu doen? Wij hebben enkele anti-verveel tips tijdens deze periode!

1. De zon doet ons stilletjes aan denken aan de zomerkampen. Droom verder weg met de after-movies van vorige jaren; https://photos.app.goo.gl/fRGGLdmEsHNUu8AY7

2. Stel jezelf net als de leiding kandidaat bij Leuven Helpt en help de mensen in je omgeving die het nu nodig hebben. https://www.leuven.be/corona-helpen

3. Kapoenen en kawellen, houd je mailbox in de gaten! Scouts Wilsele komt naar je thuis...

4. Jojo's, givers en jin, volg het instagram account van onze scouts: @scoutswilsele. Deze week start er een spel met op zondag om 14u een livestream! Stay tuned.

Belangrijke informatie zullen we steeds via mail en Facebook communiceren. Hopelijk is het allemaal snel voorbij!

Stay safe, stay inside

De leiding

1 / 7

Please reload

bottom of page