TRAM C FESTIVAL

Onze knaldrang is nooit weggeweest… En er kon geen mooiere gelegenheid zijn om de benen nog eens los te dansen: scouts Wilsele blies vorig jaar 100 kaarsjes uit! We organiseren daarom TRAM C FESTIVAL om samen te genieten van een dikke muziek, lekkere drankjes en goed gezelschap!

INFO
Location

Sint Maartenveld @ Ferdinand Perdieusstraat, 3012 Wilsele


Time 

Zaterdag 14 mei 2022 van 14u tot 24u

TICKETS
Presale (offline): €6
Presale (online): €6 (+ €1 admin. fee)
At the door: €8

LINE-UP

Bekijk hieronder de fantastische artiesten die alles van zichzelf gaan geven op ons podium!

Poster Tram C.jpeg
 
24x33.png

Met 24x33 start de line-up met met iemand van eigen bodem, een echte 3012’er. Hij zit al even in de lokale dj-scene maar is vandaag de dag meer bezig met Leuvense events zoals nacht. Als resident van Fabrik en Nachtplan zal hij verschillende live optredens aan elkaar breien met zijn mixen van breaks, trance en UK garage. Te vinden in onze dj-booth om 16u30 en opnieuw om 21u. 

Opwarmen kan je al al zeker doen met deze:

https://www.youtube.com/watch?v=h5Y06xYRspQ

 

Meer weten? https://vi.be/platform/24x33

De 2e artist die ons op 14 mei gaat verwennen met zijn kunsten is niemand minder dan Flow. Deze Café AperO resident voorziet van 18u30-19u30 de tunes in onze dj-booth. Verwacht een mix van funky house en disco platen waarop je moeilijk kan blijven stilstaan. Good vibes only.

Meer weten? https://soundcloud.app.goo.gl/4BsA3YFpE8QYpd9V6

Flow.png

Met veel trots stelt TRAM C jullie Jokke voor als onze derde artiest. Als finalist van De Nieuwe Lichting 2022 bracht hij recent zijn nieuwste single 'Tegen Beter Weten In' uit. Jullie kunnen hem ook zeker kennen van zijn EP uit 2019 ‘Op Een Dag’. Of van het nummer ‘Code Rood’, een nummer over het mentaal welzijn tijdens de Corona-pandemie in samenwerking met Stad Leuven. Als student orthopedagogie is het voor de rapper belangrijk om bepaalde sociale problemen aan te kaarten en verder te kijken dan zijn eigen leefwereld. Jokke stelt zich heel dankbaar op in zijn teksten en benaderd de banaliteit van het leven als een privilege. Hopelijk staan jullie net als ons te popelen van ongeduld om deze topper 14 MEI aan het werk te zien!!

Meer weten? https://vi.be/platform/jokke

Jokke.png
Jelle.png

De volgende artiest die we jullie voorstellen is Jelle! Met scherpzinnige woordspelingen en aantrekkelijke flows weet deze Herentse rapper zich te onderscheiden van andere artiesten. In 2019 bracht Jelle met ‘Kampioen’ zijn eerste EP uit die enorm goed ontvangen werd. Eind 2021 bracht hij zijn meest volwassen & ambitieuze project uit, de EP ‘Koppig’. Ondanks de pandemie deelde Jelle in 2021 in het podium met Vlaamse hiphop-titanen K1D en Dikke. Kortom, deze Herentse brok talent barst van ambitie en staat te popelen om iedereen te bewijzen wat hij in zijn mars heeft!!!

Even luisteren? https://open.spotify.com/artist/2qxTgG5Cpilv1O7hEX35VX

Fixskes.png

FIXKES sluit ook aan in onze line-up! Deze band is een klepper van formaat die ons in de vroege avond gaat voorzien van een spetterend optreden. Bij FIXKES denkt iedereen natuurlijk - terecht - aan hun nummer 1 hit “kvraagetaan”, maar daar stopt het niet. Wie denkt dat de FIXKES hebben stil gezeten sinds hun nummer 1 hit vergist zich volledig. Zanger Sam Valkenborgh omschrijft hun stijl als “jaren 90, als dat een stijl is.” Eén ding is zeker, ambiance verzekerd met deze gasten op ons podium de 14e! Voorbereiden kan je met hun nieuwste album https://bit.ly/3K5YypX of als je toch zin hebt om de tijdmachine in te duiken kan dat natuurlijk ook met https://bit.ly/3EAk1WU!

Rupelsoldaten.png

De Rupelsoldaten brengen reggae en dancehall met Vlaams-Rupelse lyrics om het volk in lichterlaaie te zetten en dit met maar 1 missie: het volk bevrijden van crisis en onderdrukking. Dit doen ze met hun beste wapens: opzwepende ritmes, kritische lyrics en uiteraard de nodige humor om de moraal van de troepen hoog te houden. Ze wonnen al heel wat triomfantelijke veldslagen zoals Reggae Geel, Mano Mundo, De Roma … . En nu dus ook Tram C!

Met hun 15 jaar ervaring zijn ze nog lang niet uitgevochten en beloven ze het volk het feest dat ze verdienen. Soldaten, geef acht!

Nu al genieten kan je doen via:

https://www.youtube.com/watch?v=iZ92bJN-RuA

En daar is de volgende artiest alweer! Met veel trots stellen we de vijfkoppige groep pIE p.KLEIN voor. Met hun Nederlandstalige teksten vol subtiele humor, diep menselijke taboes en rake observaties over de onzin van het leven gaan ze TRAM C heerlijk afsluiten. Ze zijn de koningen van de cabaretpunk. Een unieke mix van ska, pop, folk, kleinkunst, patchanka en wereldmuziek. Uiteraard ook met nodige vleugen tango, rock, cabaret, funk, punk en italodisco. pIE p.KLEIN gaat ons doen genieten van catchy nummers en oorwurmen die tot in je trommelvliezen kruipen.

Al eens kennismaken, of de oude draad terug oppikken? https://open.spotify.com/artist/5j1FvS1qrEoy4dvWixhdZr...

Piepklein.png
Basalt.png
Spirite.png

New artist incoming, graag stellen we jullie voor, Basalt b2b Spirite. Met Basalt verwelkomen we een klepper van formaat en geen nieuw gezicht in de deejay-wereld. Hij heeft menig festival en club al plat gespeeld in het leuvense - lees: Fabrik, Hekerock, Lorock, Affair,... Ook heeft hij zich onlangs laten zien op Funke. in Gent. Lang verhaal kort, Basalt is everywhere. Bij ons mag hij de avond afsluiten b2b met Spirite, een vurige dame die speciaal voor ons afkomt vanuit Brussel maar haar origine terug vindt in Montreal. Ze is resident dj bij Not Your Techno, wat staat voor meer diversiteit binnen de elektronische muziekscene met hun arsenaal aan female-identifying, queer and POC artiesten. Ook is ze een 2 wekelijkse radio host bij Double Double op Radio Vacarme. Verwacht je de laatste uren van Tram C aan een spetterende dj-set waar spacey breaks en basslines de bovenhand nemen. Let’s bounce!

Opwarmen? Dat kan! Met https://bit.ly/3OyCQOG én https://bit.ly/3vggidX

100 jaar viering

Scouts Sint-Maarten Wilsele blaast 100 kaarsjes uit. Zonder tussenkomt van gekke ziektes geven we daarom op 14 en 15 mei een heus feestweekend om deze speciale verjaardag te vieren. Beginnen doen we met een feestelijke opening met hapjes en drankjes en een woordje voor het publiek. Dan gaat onze tentoonstelling over de afgelopen 100 jaar van ons bestaan open.  Onze archivaris vertelt jullie er met veel passie alles over. Later op de dag kan je rustig door het archief wandelen, genietend van live gebrachte muziek op de scoutszolder. Buiten zijn er een groot springkasteel, een kabelbaan en nog veel andere animatie te vinden. Feest en plezier voor groot en klein zijn dus verzekerd! Zet 'm alvast in het knalrood in je agenda!

 

TIMETABLE 
Zaterdag 14 mei

12u00 - Opening van het terrein, de animatie en de bar
14u00 - Viering met speeches en hoog bezoek, gevolgd door de opening van onze tentoonstelling met receptie.
16u00 - Start van het Tram C festival 
17u00 - Live muziek bij de tentoonstelling op de gezellige scoutszolder.

Zondag 15 mei

14u00 - Opening van de tentoonstelling met vertelmoment
16u00 - Akoestische live-muziek op de scoutszolder
18u00 - Gezellige afsluiting van het 100 jaar feest bij een drankje aan de nieuwe bar

 

MUSIC 
Zaterdag en zondag wordt de akoestische live-muziek op de scoutszolder verzorgd door:

    Katja Verheyen
    Marco Epis

DRINKS
Doorlopend is onze bar open voor de gekende klassiekers, maar ook voor een extra verrassing die we binnenkort zullen onthullen!

 

FOODS
Naast enkele hapjes en snacks, serveren we zaterdag ook (gezonde) maaltijden om de dag door te komen zonder honger.

Poster 100 jaar.png